Vår historie

Vår Historie

Historie

Jeg fikk min første labrador i april 1968, jeg var da 10 år gammel. Denne store gule tispa Pia var en flott hund og var starten på en liten karriere som oppdretter. Til sammen har vi hatt 6 valpekull på alle disse årene, det siste var i 2014. Små barn og sykdom gjorde at hundehobbyen ble lagt på hylla for noen år. Vi har alltid hatt labrador i huset, men som ren familiehund i en del år på slutten av 80-tallet og halve 90-tallet.

På disse årene har jeg forsøkt å bruke hundene aktivt. Resultatet av dette var tittelen N.L.CH i 1976 på min andre hund, dette var datteren til Pia. Jeg ble også instruktør i Retrieverklubben i 1979/80 og holdt kurs for NRK jevnlig frem til 1989 da vi flyttet til småbruk på Nesodden. Barna var også små, så tiden til hund begrenset seg etter hvert. I 1989 kjøpte vi Pangro’s Wilhelmina som også fikk et valpekull i 1992, der beholdt vi Pibiz C’Gulli.

Interessen for jakt har kommet etter hvert, og med den også behovet for en ettersøkshund. I 1997 ble Gulli godkjent ettersøkshund og fikk også tittelen N.V.CH. Gulli gjorde en god jobb som ettersøkshund frem til hun ble pensjonert i 2004. Hun fant mange rådyr som var både skadeskutte og påkjørte.

Gulli fikk aldri valper, så i 2002 ønsket jeg å skaffe en ny labrador valp. Jeg har gjennom lengre tid sett en utvikling på rasen som jeg ikke er helt enig i, og av den grunn så jeg over grensen til Sverige for å finne en hund som kunne dekke mine behov. Den skulle være lettlært, ønske å jobbe, og det aller viktigste, være førerfokusert og klare å gjøre jobben i mer enn 5 minutter, den skulle også være lett i kroppen, samt ha fart.

Det måtte bli en jaktlabrador fra Sverige.

Hackihäls Dotcom, Fie til daglig, kom til oss i februar 2003. Hun har svart til alle forventningene jeg har hatt. Jeg skulle godkjenne henne som ettersøkshund, bruke henne på rådyrjakt samt muligens konkurrere i lydighet. Alt dette har jeg fått og mye mer, samt en utrolig flott familiehund i tillegg. Hun har samlet 15 x 1pr, hvorav 10 med HP i blodspor, 1 EK i jakt og 1. pr. kl. III i lydighet.

Fie er i dag grunnlaget for mitt oppdrett av jaktlabrador.

I dag er jeg godkjent ettersøkshundinstruktør i Norges Jeger og Fiskerforbund og holder blodsporkurs for Oslo-avdelingen i Norsk Retrieverklubb samt andre raseklubber. Jeg har også samarbeid med Rune Moens Hundesenter og holder blodsporkurs for senteret.Jeg er også Jakthundinstruktør trinn II i Norges Jeger og Fiskerforbund.Jeg er også Jegerprøveinstruktrør og holder Jegerprøvekurs hvert år.

karin hjelseth 21.12.2016 15:50

lurer på ny jaktlab

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...