NM i blodspor 2021

Stolt vinner med de øvrige premierte

NM i Harstad 2021

I år ble NM i blodspor arrangert i Harstad ved Tjeldsundbrua. Jeg brukte veldig mye tid på å bestemme meg for om jeg skulle være med eller ikke - 150 mil å kjøre liksom, litt i lengste laget. Men, alle 3 var kvalifiserte og det er også 3 generasjoner - helt unikt i NM sammenheng. Vi har jo også hatt en vanvittig bra sesong, så håpet mitt var at en av dem i hver fall kunne slå til PG komme til finale.

vi dro oppover 2 dager før det var deltakermøte fredag kveld. Heldigvis meldte Øyvind (husets andre tobeinte) seg som sjåfør og altmuligmann på turen. Vi kjørte opp på 1,5 døgn og overnattet i bilen underveis.  På deltakermøtet fikk vi beskjed om at dette var NM og skulle dømmes strengt. Jeg ble litt matt da, og tenkte hva har jeg gjort.

 

Lørdag og første konkurransedag kom med nydelig vær og gradestokken viste over 20 +. Jeg gikk for 3 forskjellige dommere og begynte med Sol, det gikk veldig bra til vi var over halvveis, da slo ettersøkshunden i henne inn og hun gikk ut på elg ferskspor, dagens første 0 var kommet - og Sol sin første 0 i EK spor overhodet🤪 

 

Så var det Effie sin tur - og hun gjorde det kort og greit. Sau Jar hun aldri sett eller lukta så hun kom aldri i gang i sporet overhodet. Da var dagens  andre 0 i boks. Jeg begynte å miste motet, men Silje hadde ikke gått, så da var det å tømme hodet og sette i gang med henne. Hun var ikke aklimatisert hun heller, og vimsa veldig i forhold til hva hun pleier. Vi kom til mål og en mer forundra Silje har jeg aldri sett - skinnbit hengende i tre, har hverken hun eller jeg sett før. På premieutdelingen og finalistoppropet var jeg utrolig spent. Jeg visste det var endel 0, jeg hadde jo 2 av dem selv, men Silje kom på 5 plass av de 6 rangerte med 80 av 100.

 

finaledagen kom med strålende varmt vær. I finalen blir alle ekvipasjer dømt av 2 dommere sammen. Jeg var først ut, og nå var Silje sitt vanlige effektive jeg. Heldigvis er hun vant til veier og start rett ved, så hun hadde sporet med en gang, selv om det lå på andre siden av saugjerdet vi måtte forsere for å starte. Hun gikk klokkereint og imponerte dommerne med å vente på kommando da det var stupbratt, hun skjønte fort at dette var så kronglete for meg at hun ventet av seg selv - på et tidspunkt snudde hun og sjekka at også dommerne var med, ikke bare meg. Pulsen min steg noen hakk da det var spiss vinkel pålen grusplass, men Silje jobba systematisk og plukka opp sporet - da var det vel t0 meter igjen til sporslutt. Jeg var veldig glad da hun plutselig stoppa og Lina ble slakk. Hele sporet gikk gjennom vierkratt og høy vegetasjon i kombinasjon med fjellbjerkeskog som også var vanskelig å forsere. Bildet er ved sporslutt, og Silje er ingen liten hund så det var mye å komme gjennom i sporet.

 

Dommerne var veldig blide og sa vi hadde gjort en god jobb. Jeg spurte om vi skulle vente på premieutdelingen og det syntes de vi skulle. vi Sendte neste ekvipasje ut da vi kom tilbake til møteplassen og dro tilbake til hotellet hvor premieutdelingen skulle være når alle var inne. Det var 8 finalister og 3 nullet i finalen, dermed var det 5 som gikk til premiering. Det var utrolig spennende og når dommeren for nr. 2 begynte visste jeg at vi hadde vunnet. Det var stort - Silje ettersøkshunden og ikle rein konkurransehund hadde slått ut alle de andre finalostene - med 100 av 100 poeng, jeg har ikke ord for den prestasjonen hun gjorde der. Ikke dommerne heller, de var dypt imponerte de også og kritikken på dogweb sier alt.

 

dette var en fantastisk opplevelse, og Silje er forhåndskvalifisert til neste års NM - så da får vi etterhvert legge oss i hardtrening igjen.

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...