I dag er det Silje og Effie som har overtatt arven etter Fie og Sol. Sol vandret videre i juni 2023 og etterlater oss et stort hull, men Silje og Effie fyller det heldigvis. vi konkurrerer i blodspor og jakt, nå er det Effie som er konkurransehunden i jakt, mens begge to konkurrerer i blodspor,hvor vi hevder oss godt. Silje er nå NORD VCH NV(F)CH NMB-21, vi. ble norgesmestere i 2021. Effe er N BSCH NORD V CH hun har også 1 m HP i BK jaktprøve. Jeg driver også med rådyrjakt og duejak, hvor begge to er med både som drivere og apportører på due og andejakt. Det eneste vi ikke har noe interesse av er utstilling. Det er en aktivitet jeg er ferdig med, mye fordi eksteriøret til rasen har endret seg de siste årene. Jeg trenger en lett langbeint og rask hund til jakt og annen aktivitet. Vekten på hunden har også en del å si, da jeg er avhengig av å kunne løfte hunden over gjerder de gangene vi er ute og jobber i tettbebygde strøk. Vi viser oss allikevel på en og annen utstilling da det er utstillingskrav for å få tittelen i spor og jakt.

Jeg er tidligere leder i Nesodden Jeger og Fiskerforening, Medlem av Nesodden Viltnemnd siden 2003, utdannet ettersøkshundinstruktør i NKK (trinn I) og Norges Jeger og Fiskerforbund, spesialisert på ettersøkshunder samt Jakthundinstruktør trinn II i NJFF. Jeg er også autorisert Jegerprøveinstruktør og holder Jegerprøvekurs hver år for Nesodden Jeger og Fiskerforening.

HVEM ER VI


vi er Mette og Øyvind, vi bor på småbruk på Nesodden litt syd for Oslo. Der bor vi sammen med N V(F)CH NORD VCH NMB-21 Pibiz Faline, Silje til daglig og hennes datter N BSCH NORD VCH DKSCH(V) Pibiz Game Tracker, Effie til daglig samt katten Roxi. 


Mette har hatt labrador i 55 år ogdrevet et lite oppdrett, med valper ca. hvert 4. år. Øyvind har amerikanske biler og båter som sin hobby ved siden av å hjelpe til med hundene.


Mette konkurrerer aktivt i blodspor og vi hevder oss godt på prøver. Effie er også prøvehund på jaktprøver og har 1 m HP i BK, og vi har som mål å stille i AK i høst. 


Effie er 4. generasjon her i huset, og vi hadde hennes oldemor  N VCH Hackihäls Dotcom Fie til daglig, fikk også 1 EK på jaktprøve. Hennes datter  N V(F)CH NORD VCH Pibiz Deer Tracker Sol til daglig har 2 EK på jaktprøve. Sol var med på det norske landslaget i blodspor i 2022 hvor også Silje og Effie stilte på landslaget i Finland. Alle tre fikk 1.Voi (premie) begge dager og oppnådde Finsk og Nordisk Viltsporchampionat. Sol var da 14 år og 1 måned gammel - en stor bragd. Alle tre ble Svenske viltsporchampioner i november 2022. Nå i august 2023 skal Silje og Effie være med på det norske landslaget i Nordisk lagmesterskap i Viltspor i Danmark. Vi gjorde det bra i Danmark Effie ble beste individuelle hun i mesterskapet med 980/1000 poeng og fikk dermed også tittelen DKSCH(V) som står for Dansk Viltsporchampion (Schweiss)


Alle hundene både Fie, Sol, Silje og Effie er godkjente ettersøkshunder på klovvilt, og har blitt brukt og er i tjeneste i Fallviltgruppa i Nesodden Kommune der vi har vakt hver 6. uke. Vi er jevnlig ute på påkjørsler både på elg og rådyr. Vi har også ettersøkskontrakter for flere jegere. 


Nå planlegges valper til vinteren 2024. Det blir Effie som får dette kullet, og den utvalgte er NORD JCH DKBCH NV-23 Blackthorn Ekko - Effie har nå fått løpetid og parring beregnes siste helg i november. Jeg skal da beholde en tispevalp.

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...

Hvem er vi