Hvem er vi
hvem er vi

Om oss

 

Vi er: Mette – med hund og jakt som hobby, Øyvind – med Amcar og raske båter som hobby. Barna har blitt voksne og flyttet ut, dermed er vi heldige og har fått 3 barnebarn som hundene har mye moro med.

 

Vi bor på et lite småbruk, Sandheim, på Spro, Nesodden. Vi har skogen som nærmeste nabo og alle muligheter for trening av både spor og jakt, samt også utøve praktisk jakt på rådyr og due.

 

Jeg har drevet med labrador i over 50 år, så erfaring med rasen har jeg fått. Dette er en utrolig flott og allsidig rase, jeg kan ikke tenke meg å bytte den ut. I disse 50 årene har jeg drevet med mye forskjellig innenfor hund. Jeg trente fram min første champion i 1976, Black Bizzy etter min første hund Pia. Dette var min andre hund og den ble norsk lydighetschampion N.L.CH. Interessen for lydighetstrening var kommet, og jeg ble instruktør i Norsk Retrieverklubb i 1979. Jeg holdt mange grunnkurs og også videregående kurs utover i 1980 årene. Jeg var selv på kurs bl.a. hos Forsvarets Hundeskole og Anders Hallgren. Da begge barna var små ga jeg meg som instruktør, det ble mye med små barn og lang vei til Skullerudstua hvor Retrieverklubben hadde kursene sine. 

 

Det ble en lang periode med mye hus og lite tid til hund, da passet det bra med 2 lykkelige labradorer som syntes det var helt ok å leke med unger og bare gå turer. I bakhodet til mor lå likevel tanken om å jobbe aktivt med hund igjen.

 

Midt på 90-tallet ble Jegerprøven tatt, og jeg begynte å jakte rådyr.. Behovet for en ettersøkshund meldte seg også, jeg syntes det var tryggest å ha med egen ettersøkshund. Dessuten brukes også hunden til selve jakta. Labradoren er en god støkkhund som returnerer raskt til meg for å rapportere funn av dyr.


Jeg tok ettersøkshundinstruktørutdannelse i Norges Jeger og Fiskerforbund og har holdt blodsporkurs for Norsk Retrieverklubb avd. Oslo i en årrekke, jeg holder også kurs for andre raseklubber, samt Rune Moens Hundesenter her på Nesodden.

 

I dag har jeg Sol,Fie sin datter, og Silje Fie sin datterdatter og konkurrerer  både i spor og jakt. Lydigheten ble lagt på hylla da tiden ikke strakk til, det ble også for mye flisespikking i treningen her , med 1. Premie i klasse III med Fie var jeg fornøyd med lydighetskarrieren. Jeg driver heller med rådyrjakt og duejakt. Det eneste vi ikke har noe interesse av er utstilling. Det er en aktivitet jeg er ferdig med, mye fordi eksteriøret til rasen har endret seg de siste årene. Jeg trenger en lett langbeint og rask hund til jakt og annen aktivitet. Vekten på hunden har også en del å si, da jeg er avhengig av å kunne løfte hunden over gjerder de gangene vi er ute og jobber i tettbebygde strøk. Vi viser oss allikevel på en og annen utstilling da det er utstillingskrav for å få tittelen N.V.CH.

Jeg er tidligere leder i Nesodden Jeger og Fiskerforening, Medlem av Nesodden Viltnemnd siden 2003, utdannet ettersøkshundinstruktør i NKK (trinn I) og Norges Jeger og Fiskerforbund, spesialisert på ettersøkshunder samt Jakthundinstruktør trinn II i NJFF. Jeg er også autorisert Jegerprøveinstruktør og holder Jegerprøvekurs hver år for Nesodden Jeger og Fiskerforening.

Hackihäls Dotcom, sommer 2008, Fie på jobb

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.